Möbler för arbetsplatser och offentlig miljö från Hedekas till hela Sverige

Rakama tillverkar olika typer av bordsskivor, hyllplan och bänkskivor, samt färdiga möbler för arbetsplatser och offentlig miljö. Vi finns i Hedekas men levererar till hela Sverige.

Erfarenhet ger hög kvalitet

Sedan 1996 har det tillverkats bordsskivor i vår fabrik i Hedekas. Målet har som svensk leverantör, alltid varit att producera och leverera skivor och bord i toppklass, med god service till ett bra pris. Våra erfarna medarbetare tillsammans med en toppmodern maskinpark, säkerställer att vi uppnår målet.

Vi är flexibla

Rakama tillverkar efter eget sortiment eller helt efter kunds behov. Detta innebär att vi kan ta emot specialbeställningar av möbler och skivor till i stort sett alla kontors- och arbetsplatsprojekt, hotell, skolor, offentlig förvaltning med flera.

Miljö och hållbarhet

Rakama värnar om en hållbar utveckling i alla led, vilket innebär att vi redan i leverantörsled ställer höga krav på miljö och hållbarhet. Det är för oss en självklarhet att använda oss av råvaror av hög kvalitet som tillverkats av giftfria material.

Vi försöker att göra smarta inköp av material och råvaror för att minska miljöbelastningen genom att använda oss av färre transporter.

Vår fabrik har en toppmodern maskinpark, vilket förbättrat arbetsmiljön avsevärt och alla våra möbler uppfyller Möbelfaktas krav.

Alla våra möbler är testade

Varje möbel som vi märker med Möbelfakta har testats och godkänts av Statens Provningsanstalt (nuvarande Rise), SP, i Borås. Testen visar att möbeln uppfyller krav för säkerhet/funktion, mått, ytors motståndskraft, brand och klädsel.

Kraven för att ett material skall godkännas enligt Möbelfakta är flera och innebär bland annat att:

  • Vi enbart använder träråvara som kommer från FSC godkända skogsbruk, vilket innebär ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.
  • Ytbehandlingen på våra produkter innehåller varken bly, kadmium, aromatiska kolväten eller krom VI.
  • Plastdetaljer ej innehåller PVC.
  • Våra produkter kan återvinnas och att utbyteskomponenter finns att tillgå.

Det är vi som är Rakama